Blog

Gustari sănătoase

Clătite ca la Banat

Ingrediente 8 clătite pregatite, subţiri si fine 250 de grame de branza de vaci 5 oua 2 plicuri de zahar vanilat 200 grame de smantana dulce 250 de grame de zahar stafide unt pentru uns vasul gratinabil Preparare Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de…
Citește mai mult


26/02/2013 0

Salata de peste cu maioneza

Ingrediente 1 kg peşte, 250 g maioneză, o ceapă verde sau o linguriţă de ceapă rasă. Maioneză:2 galbenuşuri crude, un gălbenuş fiert, 500 ml untdelemn, lămâie, muştar, sare.  Mod de preparare  Peştele (fără oase prea multe) se fierbe. După ce se scoate de pe oase, carnea se taie în cubuleţe; se adaugă ceapă verde, tăiată marunt, împreună cu frunzele verzi sau o linguriţă cu vârf cu…
Citește mai mult


25/02/2013 0

Ochiuri in cuib de cartofi

Ingrediente: 4 oua 1/2 kg cartofi 30 g unt sau untdelemn 2 linguri lapte 50 g cascaval ras sau brinza telemea rasa.  Mod de preparare: Se prepară un piure de cartofi şi se asează într-un vas de cca 2 l, rezistent la foc, uns cu grăsime şi tapetat cu făină sau pesmet. Se împarte piureul în 4 sferturi.…
Citește mai mult


25/02/2013 0

Dieta usoara

SCOP:                 Folosită ca o treaptă de trecere de la dieta lichidiană la dieta normală. Această dietă poate fi de asemenea folosită pentru pacienţii în convalescenţă care nu tolerează o dietă normală. Dieta uşoară se mai foloseşte ca o alternativă pentru pacienţii slăbiţi sau cu dentiţie deficitară.                 PREZENTARE:                 Toleranţa digestivă este diferită la…
Citește mai mult


24/02/2013 0

Regim pentru combaterea constipatiei

Dimineaţa, la trezire timp de 3 minute se va masa abdomenul circular de la dreapta la stânga. Pe stomacul gol se va bea un pahar de suc de fructe, apă cu suc de lămâie  sau apă rece (de la frigider) cu 2 gr. de sare (1/2 linguriţă) Micul dejun: pâine neagră sau graham, cafea naturală,…
Citește mai mult


23/02/2013 0

Alimentația în convalescența afecțiunilor diareice acute

Alimente permise: ceai de menta, musetel, cafea neagra slaba, (cu zaharina) sucuri de mure, afine, fara zahar brânza de vaci, telemea, cas supe de legume strecurate cu paste fainoase, bors cu carne paine alba cu sare, aluaturi fara drojdie, budinci de orez gris, macaroane, taitei fara zahar, pilaf de orez cu carne, macaroane cu brânza…
Citește mai mult


23/02/2013 0

Mic dejun Egg Nogg

Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte.


23/02/2013 0