Clătite ca la Banat

IMG_20140827_185053Ingrediente

  • 8 clătite pregatite, subţiri si fine
  • 250 de grame de branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200 grame de smantana dulce
  • 250 de grame de zahar
  • stafide
  • unt pentru uns vasul gratinabil

Preparare

Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.

Se separa celelalte 4 oua, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana:

Umplem clatitele cu amestecul de branza şi se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite). Daca utilizam o tava de iena, putem insira clatitele sul, umplute cu branza, pe un singur rand.

IMG_20140827_181938

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa dizolvare:

Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Dupa aproximativ 10 minute, cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate vasul din cuptor si se toarna rapid pe deasupra bezeaua:

Se reintroduc in cuptor pana se caramelizeaza bezeaua, cca 10-15 minute.

 

 

IMG_20140827_185114

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.