Alimentația în convalescența afecțiunilor diareice acute

Gustari sănătoase

Alimentația în convalescența afecțiunilor diareice acute

23/02/2013 Regimuri alimentare Uncategorized 0
Print Friendly, PDF & Email
Alimente permise:
  • ceai de menta, musetel, cafea neagra slaba, (cu zaharina)
  • sucuri de mure, afine, fara zahar
  • brânza de vaci, telemea, cas
  • supe de legume strecurate cu paste fainoase, bors cu carne
  • paine alba cu sare, aluaturi fara drojdie, budinci de orez gris, macaroane, taitei fara zahar, pilaf de orez cu carne, macaroane cu brânza
  • carne slaba (pui, gaina, vaca, porc, peste), fiarta, fripta sau sub forma de perisoare
  • oua moi, omleta la aburi (ochiuri românesti)
  • 30 g unt proaspat zilnic, ulei fiert în preparate

 

Alimente interzise:

  • lapte, brânzeturi fermentate (cascaval)
  • fructe crude, compoturi, gemuri, dulceturi
  • dulciuri (rahat, jeleuri, bomboane, ciocolata) prajituri de cofetarie creme, sucuri, siropuri
  • pâine proaspata, aluaturi cu drojdie
  • legume proaspete (rosii, varza, fasole etc.), legume uscate (fasole, linte etc.)
  • carne grasa, organe (inima, ficat, creier, rinichi), conserve de carne si peste
  • mezeluri, sardele, marinata, pastrama, carne congelata
  • sosuri, rântasuri, oua, alimente prajite în grasimi (chiftele,clatite,gogosi)
  • condimente (piper, boia, mustar, ardei iute, hrean, usturoi, ceapa)
  • bauturi alcoolice.
  • carne grasa,viscere ( inima, ficat, creier, rinichi ), conserve de carne si peste (mezeluri, sardele, marinata)