Salata de peste cu maioneza

Ingrediente
1 kg peşte, 250 g maioneză, o ceapă verde sau o linguriţă de ceapă rasă.
Maioneză:2 galbenuşuri crude, un gălbenuş fiert, 500 ml untdelemn, lămâie, muştar, sare. 

Mod de preparare 
Peştele (fără oase prea multe) se fierbe. După ce se scoate de pe oase, carnea se taie în cubuleţe; se adaugă ceapă verde, tăiată marunt, împreună cu frunzele verzi sau o linguriţă cu vârf cu ceapă rasă fin, iar pentru gust mai picant, un castravete acru, ras prin răzătoarea cu găuri mici şi scurs de zeamă.Toate ingredientele se amestecă cu maioneză, după ce i s-a dat gust mai picant, cu sare, zeamă de lămâie şi mustar. Salata se aranjează pe platou, se nivelează cu cuţitul inoxidabil şi se ornează cu felii de ouă fierte tari, masline în formă de stea, gogoşari etc. şi pătrunjel tăiat mărunt.

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.