Supa crema de portocale

Gustari sănătoase

Supa crema de portocale

25/06/2015 MM supe Uncategorized 0
Print Friendly, PDF & Email

Una dintre cele mai delicioase supe pe care le-am mancat! Prima data am gustat-o la Lisabona si am incercat sa o fac si acasa. Am gasit pe net o reteta si cu putina atentie a iesit o supa de portocale absolut minunata! V-o recomand calduros, mai ales daca sunteti amator de portocale! Nu este greu de facut si e de mare efect!

Ingrediente:

  • 1,3 kilograme de morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 portocale marisoare, bine coapte
  • 3 linguri de făină
  • 50 grame de unt
  • 2 litri supă de pui sau legume
  • 400 ml smântână dulce (am folosit 2 cutii de smantana lichida pentru gatit La Dorna)
  • 1 lingură rasă nucsoara măcinată
  • 1 rădăcină ghimbir (4-5 centimetri)
  • sare
  • frunze pătrunjel sau coriandru
  • crutoane pentru servire

 

Preparare:

Se curăţă ceapa, morcovii şi ghimbirul.

Se face o supă din 2-2,5 litri de apă, o spinare de pui, 2-3 morcovi taiați rondele mari, eventual un pic de patrunjel și țelină, sare. Se fierbe cca 1/2 ora.

Intre timp se taie morcovii şi ghimbirul în rondele mari. Se toacă o ceapă mare.

Cand supă este aproape gata, se ia o oala mai mare și se topește untul. Se pune ceapa, morcovii și ghimbirul și se sotează cateva minute. Se adaugă cele 3 linguri de făină și o lingură de nucțoară, se amestecă bine și se stinge cu supa tocmai făcută. Se toarna cu tot cu morcovii, patrunjelul telina, ce aveti in supa (cu excepția cărnii, care se scoate, dacă ați pus și ceva carne de pui). Se pune la fiert circa 25-30 de minute, la foc mediu.

Se rade coaja de la o portocală pe răzătoarea mică. Se storc cele 3 portocale (de preferabil cu un storcator de citrice, pentru a extrage tot sucul).

După ce supa a fiert jumătate de oră, se toarnă cele 2 cutii (de câte 200 ml) de smântână de gătit și coaja de portocale. Se pasează legumele în supă cu blenderul. La sfârșit se toarnă sucul de portocale. Se adauga sare, după gust.

Se servește caldă, cu crutoane de pâine și se poate decora cu frunze de pătrunjel sau coriandru.

 

Poftă bună !