Rotolo cu dovleac și spanac

adaptare dupa Jamie Oliver 

  • 1 kg dovleac galben, tăiat în felii
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • ulei de măsline
  • cimbru, daca se poate frunze proaspete
  • 500g spanac congelat
  • nucșoară
  • 4 catei de usturoi, curatati si feliati
  • sos de rosii 700ml
  • 10 foi de paste proaspete (de lasagna)
  • 50g brânză de capra
  • Brânză 20g parmezan, ras fin

Se incalzeste cuptorul la 190 grade C.

Se pun bucatile de dovleac, pe o foaie de copt în cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, pana cand se inmoaie. Scoateți din cuptor, lasati sa se raceasca până le puteti manipula. Se rade miezul și se zdrobeste cu o furculita, pana se omogenizeaza. Se condimentează cu sare, piper și nucsoara. Puneti deoparte. Reglati temperatura cuptorului la 180 grade C.

rotolo cu spanac si dovleac

 

Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-scăzut și adaugati ceapa roșie. Adaugati cimbrul și un vârf de cuțit de sare și se gateste aproximativ 10 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Se adauga spanacul congelat, se acoperă cu un capac și se lasă pe foc timp de 15 minute, pana cand lichidul se evapora. Luati de pe foc, condimentati cu sare, piper și nucșoară și lasati la racit.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie de mică adâncime 28 cm, pe foc mediu. Adăugați usturoiul și prăjiti până se face auriu. Se toarnă sosul de rosii și se adaugă aproximativ jumătate cană de apă. Se fierbe timp de aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și piper.

Așezați foile de paste pe suprafața de lucru. Împărțiți și puneti piureul de dovleac peste paste. Se presara apoi spanacul fiert și cate o bucata de brânză de capră. Rulati foile și taiati fiecare rulou in jumatate. Puneți-le una lângă alta, in picioare, în sosul de roșii. Se presara cu parmezan si se coace timp de 35-40 de minute până fierbe și se formeaza bule iat aluatul se face auriu si crocant.

 

 

IMG_20140905_191206

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.