Supa de cartofi cu tarhon

 

Ingrediente: 
500g carne de vitã (coadă de vită)
o ceapă roşie
500g cartofi
1 ou
fãinã
ulei
oţet
boia
tarhon.

Tarhonul (Artemisa dracunculus) este o mirodenie caracteristicã bucătăriei ardelene chiar şi în timpul iernii. Se crede cã ajutã digestia şi scade balonarea. Se mai crede că aşa cum sugerează denumirea latinã) apãrã drumeţul de muşcătura de şarpe (dragon).
Se fierbe coada de vită în apã sărată în care se adaugă ceapa roşie mãrunţită. Când carnea este fiartă se adaugã cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe.

Între timp se preparã liesonul dintr-un gălbenuş de ou, 2 linguri de făinã, puţinã apă şi puţină smântână. Când cartofii sunt fierţi se ia de pe foc şi se adaugă liesonul.

Se adaugă oţet dupã gust şi tarhon. În puţin ulei se adaugã o linguriţă rasă de boia de ardei, se încălzeşte la foc mic şi se dă culoare supei.

 

(Dieta noastra cea de toate zilele)

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.