Supă de cartofi cu foi de dafin

Ingrediente: 

  • un ciolan mic de porc sau costiţă afumată
  • 500g cartofi
  • o ceapă roşie un morcov
  • o linguriţă de ulei, făină
  • o lingură de oţet
  • foi de dafin

Dafinul ajută digestia şi se pare că are efect spasmolitic şi de stimulare a poftei de mâncare. Aroma acestei mirodenii este completată de gustul cărnii afumate.

Se fierbe în apă ciolanul sau costiţa afumată. Când carnea este aproape moale, se adaugă cartofii, ceapa tăiată foate mărunt şi morcovul mărunţit în cubuleţe mărunte. Se asdaugă şi foi de dafin. Până ce fierb cartofii se prepară un rântaş. Într-o lingură de ulei se prăjesc 2 linguri de făină, apoi se adaugă boia de ardei dulce, sare şi piper.

Se ia supa de pe foc, se diluează apoi cu supa şi se asezonează cu oţet după gust, apoi se mai dă încă o dată în clocot.

 

(Dieta noastra cea de toate zilele)

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.